Ivan Rakitic gjorde i första

Ivan Rakitic gjorde i första halvlek för att hjälpa Barcelona att vinna 1-0 på Athletic Bilbao på söndagen för en andra rak seger i början av La Liga säsongen. Kroatiens mittfältare ledde in i ett välplacerat kors av Arda Turan för att locka en snabb attack som bröt Bilbao hög defensiv linje i 21: e minuten.
Lionel Messi och Luis Suárez var båda utanför målet med en handfull möjligheter att försegla segern på San Mamés Stadium, men Barcelonas dominerande besittningsspel låter Bilbao aldrig en allvarlig utmaning.
De försvarande mästarna gick med i Real Madrid och överraskningspaketet Las Palmas, som de enda lagen som har tagit fotbollströjor barn alla sex poängen.
Som vanligt var matchen på San Mamés en underhållande, up-tempo tävling av två kontrasterande stilar.

När Rakitic, Messi och resten av Luis Enrique hade fått sitt kollektiva spel, hade de lite problem med att omvandla Bilbos tryck till en fruktbar strävan efter bollen. Barcelonas största skräck kom från ett dåligt pass av deras målvakt Marc-André ter Stegen, som tog över som förstahandsval i ligan efter att Claudio Bravo flyttade till Manchester City. Men Ter Stegen gjorde upp för hans passera direkt till Beñat Etxebarria genom att blockera hans resulterande skott med ansiktet.
Förutom Rakitics utmärkta övergripande prestation kan tränaren Luis Enrique också vara fotbollströjor barn nöjd med den nya centrera ryggen Samuel Umtiti, liksom den fortsatta formen av Turan och Sergi Roberto. Turan hade en annan övertygande match i stället för Neymar, som kommer att återvända från Brasilien efter den internationella pausen, och levererade pinpoint-passet för det som visade sig vara Rakitics vinnare.
Fotbollströjor , förutom att vara fast i försvar på högerback, ledde en snabb motattack som blev bortskämd när Suárez volleyade Rakitics kors bred i 57: e minuten. Suárez hade en gyllene chans att ta ett mål i matchens döende sekunder när Messi slog bollen ut för honom med målvakten Gorka Iraizoz, men hans skott rensades av Eneko Bóveda.